М'ясо страусів - дієтичний продукт. Жирів і холестерину в ньому міститься майже в два рази менше, ніж в яловичині, курятині та свинині. Червоне м'ясо страуса вважається самим пісним на думку дієтологів і відрізняється високим вмістом білка, багатющим набором мікроелементів, такими як марганець, фосфор і калій. Страусине м'ясо рекомендують людям з підвищеним артеріальним тиском, серцевою недостатністю, цукровим діабетом, анемією, в післяопераційний період. Жиру в страусиному філе міститься мінімальна кількість, близько 1,2%, проте страви, приготовані з нього, дуже делікатні на смак. Страусятина легка в приготуванні і дуже добре поєднується з різноманітними спеціями. |
|
Страусятина | Свинина | Говядина | |
Жир [%] | 1,2 | 25 | 15 |
Білок [%] | 22 | 28 | 22 |
Холестерин мг/100г | 38 | 105 | 63 |
kj на 100г | 440 | 1340 | 660 |
Kcal на 100г | 105 | 320 | 160 |