Страуси. Страус африканський. Розведення страусів. Страусине м'ясо. Яйце страуса. Страусина шкіра. Інкубація страусиних яєць. Корм для страусів.

Енциклопедична справка

Африканський страус - найбільша з нині живих птахів, зростання яких досягає 2,7 метра, а вага 160 кг. Страуси травоїдні і харчуються травою на пасовищах, чагарниками, пагонами дерев. Часто використовують в їжу комах і дрібних хребетних. У страусів дуже гострий зір і гарний слух. Страуси - відмінні бігуни, в разі небезпеки вони можуть бігати зі швидкістю до 70 км / год. У бою вони досить відважні і як суперники небезпечні. Двопалі лапи страуса - надійна зброя. На один сантиметр людського тіла при ударі ногою страуса припадає сила в 50 кг. Африканські страуси в середньому живуть до 60-70 років. Самки продуктивні протягом 25-30 років, самці до 40 років. У природі страуси живуть в групах - один самець з декількома самками.

Біологічна справка

Страуси - нелітаючі птиці. Для страусів характерна порівняно мала величина грудної кістки і повна відсутність кіля. Передні кінцівки слабо розвинені і для польоту непридатні. Слабо розвинена і грудна мускулатура. Задні кінцівки у страуса довгі і сильні. Пальців на ногах всього два (єдиний випадок в класі птахів). Оперення пухке, пір'я ростуть по всьому тілу більш-менш рівномірно. Будова пера страуса примітивне: борідки майже не зчеплені один з одним, тому щільних пластинок-опахал не утворюється. У страуса на грудях є гола ділянка потовщеною шкіри, так звана грудна мозоль. Страус на неї спирається, коли лягає. На відміну від інших птахів, страус має закритий таз, тому що кінці лобкових кісток в ньому зростаються. Ключиць у страусів немає. Скелет НЕ пневматичний, за винятком стегнової кістки.

Історична справка

Понад двадцять мільйонів років тому предки сьогоднішніх страусів населяли широкий пояс, що йде від Іспанії на захід, вздовж північного узбережжя Середземного моря до Китаю на сході. Всього лише мільйон років пройшов з тих пір, як страусина популяція переселилася в Африку і осіла на півночі, сході та півдні континенту. Розуміння людиною цінності страусів і його продуктів має письмові свідчення віком приблизно 7500 років. Перші записи руками людини щодо його досвіду зі страусами - це наскальні малюнки в Сахарі, які зображують переслідування страуса леопардом або гепардом (близько 5500 до н.е.). Римським офіцерам дозволялося прикрашати свої шоломи пір'ям страусів в визнання особливої ​​відваги, а жир страусів, який, як вважалося, мав особливі властивості, заробляв собі неймовірні ціни. Бушмени (народність в Африці) використовували порожні страусині яйця для зберігання і перевезення води - традиція, яка зараз зображується на сучасних поштових марках Намібії. Деякі арабські племена полювали на страусів для отримання їжі, а страусина шкіра служила їм одягом.

Страуси африканські - страусина ферма Саванна   Страуси африканські - страусина ферма Саванна   Страуси африканські - страусина ферма Саванна   Страуси африканські - страусина ферма Саванна

Страусина шкіра. Вироби із шкіри страуса- Шкіра страуса – одна з найбільш м'яких і одночасно міцних в світі. У шкірі міститься безліч натуральних олій, тому вона не пересихає, не тріскається, що не дерев'яніє. Ніяка інша шкіра не може посперечатися з її неповторним малюнком пір'яних фолікул. читать далее 
Страусине м'ясо - дієтичний продукт - Жирів і холестерину в ньому міститься майже в два рази менше, ніж в яловичині, курятині та свинині. Червоне м'ясо страуса вважається самим пісним на думку дієтологів і відрізняється високим вмістом білка, багатющим набором мікроелементів, такими як марганець, фосфор і калій. читать далее 
Страусине яйце - Яйце страуса важить від 1,5 до 2 кг (це приблизно 25-36 курячих яєць), при цьому білка в яйці біля 1 кг, а жовтки 350 м Страусиное яйце найбільше в світі, і в діаметрі його розмір досягає 15-20 см. читати далі 
Пір'я страуса . Страусине перо - символ справедливості у єгиптян. Довгий час страусів навіть переслідували через їх махових і рульових пір'їн, які після відповідної обробки йшов прикраса дамських капелюхів і на віяла. читати далі
Африканський страус – найбільша птах на Землі. Він дуже широко поширений в Африці. Переважно африканські страуси живуть на відкритій сухий місцевості з піском, а іноді і скелястим грунтом. Страуси харчуються різноманітною рослинною їжею. читати далі
Африканскі страуси - цікаві факти про життя страусів в природному середовищі. Більшу частину ночі сонний страус сидить на землі з витягнутою шиєю. читати далі
Нанду - на великих рівнинах Південної Америки нанду займають схожу екологічну нішу, що страуси в африканській савані і ему в посушливих областях Австралії. читати далі
Ему – друга за величиною з живучих в світі птахів (після африканського страуса). Як і у страуса, у ему крила не розвинені. Його батьківщина - сухі трав'янисті і чагарникові території Південно-Західної та Північної Австралії. читати далі
Інкубація страусиних яєць: період шкарпетки, зберігання, обробка, инкубирование, температура і вологість інкубації. читати далі
Харчування страусів - Страуси - всеїдні істоти. Вони їдять те, що доступно в їх природному середовищі в різні пори року. Переважно страуси харчуються рослинами, особливо корінням, листям і насінням, але також невеликими комахами, такими як сараною, маленькими ящірками. читати далі
Страусоводство - завдяки перспективності та високій рентабельності цього бізнесу, є одним з найбільш прибуткових в сільському господарстві. Невибагливість птиці до кліматичних умов робить можливим розведення страусів в будь-якому регіоні нашої країни. читати далі
 

 

Обратная связь   |   Українською

Страусина ферма САВАННА - екскурсії, відпочинок
Тел.: +380666489524 Сергій Петрович

Новини